Pauze Start

Sociale vaardigheidstraining voor kinderen

Voor sommige kinderen is hun kindertijd verre van onbezorgd. Ze zijn niet in staat voor zichzelf op te komen en/of aansluiting te vinden bij hun leeftijdgenootjes. Omgaan met anderen kun je leren, evenals hoe je het best kunt reageren in moeilijke en vervelende situaties.

Inhoud 
Een training "Sociale vaardigheden voor kinderen" (SOVA) biedt kinderen een mogelijkheid om te werken aan hun sociale vaardigheden en zelfvertrouwen. Zo kan voorkomen worden dat de kinderen vastlopen, geen vriendjes meer hebben of geen zin hebben in school, waardoor zij hun leermotivaties verliezen.

locaties
Sommige gemeenten/centra voor Jeugd & Gezin bieden een sociale vaardigheidstraining voor kinderen aan. Deze trainingen wisselen afhankelijk van de aanbieder qua inhoud en vorm. Icare JGZ verzorgt voor een paar gemeenten de op deze webpagina beschreven SOVA-training aan. Informeer bij het consultatiebureau of CJG hoe het in jouw gemeente is geregeld.  

Opbouw SOVA-training van Icare JGZ
De sociale vaardigheidstrainig is bedoeld voor kinderen in de leeftijdsgroep van 8 tot 10 jaar en van 10 tot 12 jaar. De training bestaat uit 10 bijeenkomsten van 1½ uur. De thema's die aan de orde komen zijn (o.a.):

  • Complimenten geven en ontvangen.
  • Het voeren van een gesprekje.
  • Voor jezelf opkomen.
  • Omgaan met pesten en plagen.
  • Lichaamshouding en stevig staan.
  • Gevoelens tonen en herkennen.

Kosten en bijzonderheden
Deze training van Icare JGZ wordt in sommige gemeenten gratis aangeboden en start bij voldoende deelname. Informeer bij het onsultatiebureau of CJG hoe het in jouw gemeente is geregeld.  

Meer info en aanmelden
Voor meer informatie en aanmelden (alleen voor de gemeenten waarin SOVA-training van Icare JGZ wordt gegeven) kun je contact opnemen met het secretariaat via tel. 088-3833101. Op werkdagen bereikbaar van 8.00-16.30 uur.

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.