Pauze Start

Borstvoeding doe je samen: Borstvoedingweek 2013

2476

Samen sta je sterk! Een uitspraak die we graag  horen. Toch kan het moeilijk zijn elkaar te vinden en elkaars krachten te gebruiken. Ook voor borstvoedende moeders geldt dat zij de steun uit hun omgeving, en met name van ervaringsdeskundigen goed kunnen gebruiken. ‘Borstvoeding doe je samen’ is dan ook het thema van de Wereld Borstvoeding Week 2013. Deze vindt plaats van 30 september tot en met 6 oktober (week 40).

Om welke reden ook zien we weinig voedende moeders in het openbaar, en we kunnen de kunst van het zelf voeden niet makkelijk afkijken. Het zou een verlichting zijn voor al die jonge moeders die hun kind het beste willen geven en beleven, als zij zich gesteund voelen om hun kind te voeden. Of het nu thuis of buitenshuis is. Getrainde gezondheidsmedewerkers en lactatiekundigen spelen een rol, maar juist ook vriendinnen die ook moeder zijn en vaders/partners zijn daarbij van belang.

Ondersteuning Icare
Icare Jeugdgezondheidszorg geeft op verschillende manieren informatie en steun:

Via de ledenvereniging krijgt u korting op cursussen en aanvullende diensten rondom zwangerschap en opgroeien. Voor advies en aanschaf van o.a. borstkolf, voedingskussen en verzorgingsartikelen voor moeder en kind kunt u terecht bij Medipoint.

Geplaatst op: 26-9-2013

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.