Pauze Start

Wat voor soort zuivel geef ik mijn kind?

Reacties (3)

26-05-2016 15:28:49 Door: Mama van A
Wat als allebei je kinderen ern koemelkallergie hebben en geen soja lusten?
31-05-2016 16:46:02 Door: Nienke Wierdsma
Kinderen met een bewezen koemelkallergie krijgen een speciale dieetvoeding voorgeschreven door de arts of (kinder)diƫtist.

Het leren lusten van nieuwe smaken is voor alle kinderen en hun ouders) een uitdaging. Het is niet eerlijk verdeeld. Het ene kind stapt gemakkelijker over naar nieuwe smaken en eetervaringen dan het andere kind. Herhaling van aanbieden van niet niet gewaardeerde smaakjes heeft uiteindelijk wel effect. Doe het rustig aan. Leg de lat niet te hoog, oefen geen druk uit. Mogelijk is thee waar je gestaag aan kleine volumes sojamelk mengt (een variant op ouderwetse babythee) een optie. Lepelbare sojayoghurt is mogelijk ook een haalbaar alternatief om nieuwsgierig naar te zijn. Vanuit herhaaldelijk oefenen van kleine beetjes ontstaat uiteindelijk een gewenningstraject.
13-06-2016 14:21:34 Door: Liesbeth Achterberg
Goed dat er duidelijkheid verschaft wordt over de voorkeur voor minder vette melkproducten - die ooit wel door het consultatiebureau aangeraden werden. Om kinderen voldoende onverzadigde vetten te laten eten, adviseer ik ook actief om bood altijd met plantaardige margarine te besmeren. Veel ouders van nu zijn opgegroeid met het streven naar mager eten, en gebruiken geen margarine, zeker niet in combinatie met ander smeerbeleg

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Geplaatst op: 24-5-2016

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.