Pauze Start

AdoptieCare

Het adopteren van een kind is een bijzondere gebeurtenis, maar vaak ook een lang en lastig traject. Als dat gelukt is, sta je voor een nieuwe uitdaging: hoe zorg je dat je kind zich veilig en geborgen voelt en zich goed ontwikkelt? Adoptieouderschap is anders dan gewoon ouderschap dus het is logisch dat je andere vragen en zorgen hebt.

Als je een kind hebt geadopteerd of je bent bezig een kind te adopteren dan kun je gebruikmaken van de diensten van AdoptieCare. We kunnen je helpen om een optimale opvoedingshouding te vinden die een positief effect heeft op het (latere) functioneren van je adoptiekind. Je krijgt de ondersteuning waar jij, je partner en je kind(eren) behoefte aan hebben, bijvoorbeeld in de vorm van:

  • informatie en advies
  • extra zorg
  • opvoedingsondersteuning
  • videohometraining
  • ondersteuning bij het inlichten/voorlichten van anderen over de adoptie

De ondersteuning bestaat uit een aantal gesprekken (elk maximaal een uur) met een orthopedagoog en/of videohometrainer. De orthopedagoog is een deskundige op het gebied van de ontwikkeling van kinderen en de opvoeding.

Kosten: De kosten worden meestal door de gemeente en/of ziekenfonds vergoed bij kinderen in de leeftijd tot 4 jaar. Als dit niet het geval is of je kind is ouder, dan kun je als lid van Icare Ledenvereniging gratis 5 consulten krijgen. Het lidmaatschap kost € 20,50 per jaar en biedt vele voordelen.

Meer informatie en aanmelden: Voor meer informatie en aanmelden, stel gerust je vragen op het consultatiebureau bij de jeugdverpleegkundige/-arts of neem telefonisch contact met ons op via tel. 088-38 33 100 (lokaal tarief), bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur. Voor aanvragen via de Ledenvereniging klik hier.

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.