Pauze Start

Themabijeenkomst 'Peuteremoties'

Peuters hebben de behoefte om hun gevoelens te uiten en doen dit ook heel spontaan. Maar ze zijn nog beperkt in hun uitingsmogelijkheden.

Inhoud
Kinderen kunnen emoties uiten op een manier waar je als ouder soms geen invloed op lijkt te hebben. Ze kunnen bijten slaan, krabben, spugen en op de grond gaan liggen gillen. Deze themabijeenkomst behandelt de emotionele-, verstandelijke- en sociale ontwikkeling van peuters. Je leert de gevoelens van je peuter herkennen en ermee om te gaan. De themabijeenkomst is bedoeld voor ouders/verzorgers van kinderen van 1,5 tot 4 jaar. De bijeenkomst wordt gegeven door een jeugdverpleegkundige van Icare Jeugdgezondheidszorg.

Opbouw
De themabijeenkomst duurt 2 uur.

Kosten
Deelname aan deze themabijeenkomst is gratis.

Bijzonderheden 
De cursus start alleen bij voldoende deelname.

Locaties 
De bijeenkomst/cursus wordt verschillende keren per jaar op diverse locaties georganiseerd.

Contact en aanmelden 
Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij je eigen consultatiebureau of neem contact op met het cursusbureau via tel. 088-3833101* of mail naar: cursusbureau-jgz@icare.nlHet cursusbureau is op werkdagen bereikbaar van 8.00-16.30 uur (* voor inhoudelijke vragen over deze themabijeenkomst kun je het best bellen op woensdag of donderdag).

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.