Pauze Start

Zwangerschapsbegeleiding (individueel)

Kun je als zwangere vanwege beperkingen niet deelnemen aan een zwangerschapscursus of een andere voorlichtingsbijeenkomst? Dan kun je individuele begeleiding aanvragen.

Op indicatie kun je twee bijeenkomsten van één uur gratis volgen. Een zwangerschapsdocent of verpleegkundige ondersteunt je tijdens de zwangerschap, informeert je over de bevalling en bereidt je voor op het aanstaande ouderschap. Wanneer en waar de bijeenkomsten zijn wordt met jou overlegd. De bijeenkomsten kun je desgewenst samen met je partner volgen.

Aanmelden en meer info
Klik  hier voor het aanmeldformulier of neem voor meer informatie contact op met het cursusbureau van Icare JGZ via
tel. 088-3833101 of e-mail: cursusbureau-jgz@icare.nl. Op werkdagen bereikbaar van 8.00 - 16.30 uur. Voor inhoudelijke vragen over zwangerschapsbegeleiding kun je het beste bellen op woensdag of donderdag.

PreZorg, vorm van individuele zwangerschapsbegeleiding

PreZorg
Zwanger zijn betekent een hele verandering in je leven. En als er thuis problemen zijn of als je bijvoorbeeld te weinig hulp krijgt van anderen tijdens je zwangerschap, dan kun je extra steun wel gebruiken. In dat geval kun je in veel gemeenten terecht voor individuele zwangerschapsbegeleiding onder de noemer PreZorg. Met de PreZorgverpleegkundige praat je over de zwangerschap, je gezondheid en de bevalling. Ze vertelt je hoe je je kunt voorbereiden op de bevalling en de periode die daarna komt. Maar zij kan je ook helpen met vragen over bijvoorbeeld huisvesting, financiën of problemen thuis. En als het nodig is verwijst zij je door naar andere instanties.

PreZorg is gratis in de gemeenten waar het wordt aangeboden. De PreZorgverpleegkundige komt zes keer bij je thuis voor een gesprek. Vijf keer voor de geboorte van de baby en één keer erna. Voor meer informatie en aanmelden kun je mailen naar jgzlelystad@icare.nl. Het CJG in Lelystad heeft een aparte folder voor PreZorg uitgebracht. Let op! Het mailadres dat daarin wordt genoemd, klopt niet. Het juiste mailadres is hetzelfde als het zojuist genoemde contactadres over PreZorg van Icare JGZ.

PreZorg wordt o.a. ook aangeboden in gemeente Coevorden en Meppel.

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.