Pauze Start

Icare JGZ van start met Mijn Kinddossier

5358

Icare Jeugdgezondheidszorg zet een flinke stap in haar online dienstverlening met de lancering van ‘Mijn Kinddossier’. Vanaf deze week hebben de ouders van 32.000 kinderen van 0-4 jaar in Drenthe, Flevoland en Veluwe toegang tot dit online ouderportaal.

In het met DigiD beveiligde portaal kunnen ouders op elk gewenst moment groeidiagrammen en opvoedinformatie  inzien en adviezen van de jeugdverpleegkundige of –arts nog eens teruglezen. Het is ook de plek waarin men online een afspraak kan maken of wijzigen met het consultatiebureau.

Ouder en kind centraal
Mijn Kinddossier past uitstekend bij de visie van Icare JGZ: Ouder en Kind centraal. In overleg met ouders of verzorgers kijken de JGZ medewerkers aan welke zorg ouders en het kind behoefte hebben.Via Mijn Kinddossier maakt of wijzigt men vervolgens online een afspraak. Het uiteindelijke doel van Mijn Kinddossier is om ouders toegang te geven tot het gehele dossier van hun kind(eren). Deze functionaliteit is in ontwikkeling en zal in een later stadium toegevoegd worden.

Nieuwe website www.icarejgz.nl
De toegang tot Mijn Kinddossier is te vinden op www.icarejgz.nl. Deze nieuwe website is tegelijkertijd met Mijn Kinddossier ‘in de lucht’ gegaan. Niet alleen met een nieuw, fris uiterlijk, maar ook met meer ruimte voor overzichtelijke  informatie over opvoeden en opgroeien van kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar. Nieuwe onderdelen zijn onder meer veelgestelde vragen, uitgebreide info over de JGZ specialisten en nuttige links en filmpjes. Ook kunnen ouders zich op de website aanmelden voor een maandelijkse JGZ nieuwsbrief.

Geplaatst op: 19-10-2015

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.