Pauze Start

Wat is jeugdgezondheidszorg

Een kind dat gezond en veilig opgroeit. Dat wil toch iedere ouder? We staan de eerste vier jaar voor je klaar om je hierbij te ondersteunen. Met advies, ideeën, of hulp, bij alles wat maar belangrijk is bij de groei en ontwikkeling van jouw kind, in jullie gezin. Dat kan tijdens een afspraak op het consultatiebureau, bij je thuis, een inloopspreekuur, maar ook per mail, telefoon of in een van onze besloten Facebookgroepen. Maar ook op plekken waar je als ouder met je kind komt kun je ons erbij vragen, bijvoorbeeld in het kinderdagverblijf of de peuterspeelzaal.

Veilig en gezond opgroeien
We kunnen met je meekijken bij de ontwikkeling van je opgroeiende kind. Wij doen dat vanuit een aantal aandachtspunten waarvan we weten dat die belangrijk zijn voor het veilig en gezond opgroeien van je kind in je gezin. Meer informatie over wat je van ons kunt verwachten nadat je ouder bent geworden, vind je bij hoe we werken.

Vrijwillig en wanneer jij dat wilt
Jeugdgezondheidszorg is vrijwillig. Jij als ouder staat aan het roer en bepaalt wanneer en hoe vaak je een afspraak met ons wilt. De behoefte aan ondersteuning is immers afhankelijk van je persoonlijke situatie, je kind en jouw gezin. Samen kijken we wat er allemaal goed gaat en vooral zo moet blijven. Loop je tegen dingen aan of heb je vragen, dan helpen we je natuurlijk graag! De afspraakmomenten bij Icare Jeugdgezondheidszorg bepalen we samen. In overleg met jou kijken we wanneer je weer wilt komen. Je beheert je afspraken zelf in het klantportaal Jeugddossier Drenthe & Flevoland, of als je op de N-Veluwe woont: Klantportaal Jeugddossier N-Veluwe.

Professionele ondersteuning
Als vader of moeder ken je je kind het beste. Maar bij vragen of twijfels kan het fijn zijn om een deskundige mee te laten kijken en denken bij de gezondheid, welzijn en opvoeding van je kind. Icare JGZ heeft verschillende professionals in dienst die je daar bij kunnen helpen. Zoals jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, jeugdartsen, orthopedagogen (opvoedkundigen) en lactatiekundigen (ondersteuning bij borstvoeding). We werken volgens de meest recente inzichten

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.