Pauze Start

VoorZorg: extra ondersteuning tijdens en na zwangerschap

Ben je net zwanger van je eerste kindje en jonger dan 26 jaar? Dan kun je bij Icare Jeugdgezondheidszorg VoorZorg krijgen. Als je aan de criteria voldoet, o.a. maximaal 28 weken zwanger en gemotiveerd bent om mee te doen aan het traject, dan zijn er geen kosten aan verbonden.
 
VoorZorg is verpleegkundige ondersteuning voor jonge kwetsbare aanstaande ouder(s) (leeftijd maximaal 25 jaar) bij zwangerschap van een eerste kindje en ondersteuning bij opvoeding en opgroeien gedurende de eerste twee levensjaren van het kind. Twee keer per maand komt de voorzorgverpleegkundige dan bij je thuis en tijdens deze huisbezoeken werkt de verpleegkundige met jou intensief aan je eigen gezondheid en die van je kind, gezondheid en veiligheid van de directe omgeving, levensloopontwikkeling, rol van jou als moeder en als opvoeder in de verzorging van en interactie/contact met het kind, relatie met je partner, familie en vrienden, gebruik van (andere) voorzieningen. Luisteren naar wat jij nodig hebt, ordenen en samen zoeken wie dat het beste kan bieden en soms verwijzing naar aansluitende andere hulp.
 
Plaatsen waar Voorzorg wordt aangeboden: O.a. in delen van Drenthe en Flevoland wordt VoorZorg aangeboden. Naast voorzorg wordt in Flevoland en Drenthe ook Prezorg geboden in Lelystad, Dronten, Coevorden, Meppel, Aa & Hunze en Tynaarlo.
 
Meer weten? Kijk dan naar het filmpje waarin Jet haar ervaringen vertelt over de hulp die ze gedurende 2,5 jaar kreeg van VoorZorg of het algemene filmpje over VoorZorg. Of lees meer over VoorZorg op de website van NCJ.
 
Aanmelden: Je kunt jezelf rechtstreeks aanmelden voor VoorZorg via jgzdronten@icare.nl en jgzlelystad@icare.nl of vraag je verloskundige of gyneacoloog.

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.