Pauze Start

CenteringOuderschap

Lijkt het je fijn om meer te weten over jouw baby, ontwikkeling en opgroeien? En om dit samen met andere ouders te beleven? CenteringOuderschap maakt dit mogelijk!

Op verschillende consultatiebureau's is het mogeljik om mee te doen aan CenteringOuderschap. Dit houdt in dat de zorg van het consultatiebureau gegeven wordt in groepsvorm. Ouders met hun (pasgeboren) baby’s van dezelfde leeftijd komen regelmatig bij elkaar om de ontwikkeling van het kind en gezin te bespreken. De jeugdverpleegkundige is hier ook bij aanwezig.

Ervaringen uitwisselen over ouderschap
CenteringOuderschap is gericht op ouder en kind. Voordeel is dat per ouder en kind meer tijd en aandacht beschikbaar is om onderwerpen te behandelen en dat je samen in de groep kan praten en ervaringen kan uitwisselen over het nieuwe ouderschap. Onderwerpen die ouders willen bespreken kunnen ingebracht worden en komen aan bod. Dit kan gaan over voeding, ontwikkeling, veiligheid, vaccinaties, huilen, slapen, stress, een ritme enzovoort.

Bij CenteringOuderschap wordt alle zorg van het consultatiebureau ook gedaan. Denk aan wegen, meten, vaccinaties, lichamelijk onderzoek en ontwikkelingsonderzoek. Hierbij heb je als ouder zelf een actieve rol. De bijeenkomsten duren 2 uur. 

Iets voor jou?
Als je baby geboren is, komt de jeugdverpleegkundige op huisbezoek. Je kunt dan aangeven dat je naar de CenteringOuderschap-bijeenkomsten wil. Meer informatie en ervaringen vind je ook op de website van CenteringZorg.

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.