Pauze Start

Centrum Jeugd en Gezin

Bij aan aantal gemeenten zijn alle belangrijke organisaties op het gebied van opvoeden en opgroeien, waaronder het consultatiebureau van Icare JGZ, gebundeld binnen het CJG. Door de samenwerking kunnen ouders en jongeren van -9 maanden tot 19 jaar met uiteenlopende vragen over opvoeden en opgroeien bij één punt terecht.

In het gebied Noord-Veluwe is het consultatiebureau van Icare JGZ één van de organisaties binnen deze samenwerking. Je vindt ons onder de CJG-vlag in de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet. Oldebroek en Putten.

Binnen deze gemeenten wordt de jeugdgezondheidszorg voor -9 maanden tot 4-jarigen uitgevoerd door een Icare JGZ consultatiebureau. Vanaf de zwangerschap tot de eerste vier levensjaren van je kind, kom je hier regelmatig op bezoek. Zodra je kind 4 jaar is, wordt deze zorg overgenomen door de GGD. Zij voeren de jeugdgezondheidzorg uit voor kinderen van 4-19 jaar.

Ouders, kinderen en jongeren kunnen bij het CJG terecht voor informatie, advies en ondersteuning. Dit kan online, maar je kunt ook gewoon even binnenlopen bij een CJG bij jou in de buurt. Een afspraak maken is niet nodig.

Naast het consultatiebureau vind je de volgende organisaties in het Centrum voor Jeugd & Gezin:

  • Jeugdgezondheidszorg (Icare JGZ consultatiebureau en GGD);
  • Opvoedondersteuning;
  • Maatschappelijk werk;
  • Verloskundigenpraktijken;
  • Een schakel met peuterspeelzalen en kinderdagverblijven;
  • Een schakel met het onderwijs, vaak via Steunpunt Zorg- en Advies Team (ZAT) van het Nederlands Jeugdinstituut.

Waar vind ik het dichtsbijzijnde CJG?

Via onderstaande links vind je het adres van de CJG's op de Noord-Veluwe.

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.