Pauze Start

Centrum Jeugd en Gezin

Per gemeente zijn alle belangrijke organisaties op het gebied van opvoeden en opgroeien, waaronder het consultatiebureau van Icare JGZ, gebundeld binnen het CJG. Deze organisaties werken nauw samen. Daarom is het Centrum voor Jeugd en Gezin dé plek voor informatie en advies over opgroeien en opvoeden.

Binnen de regio’s van Icare wordt de jeugdgezondheidszorg (JGZ) voor 0-4-jarigen uitgevoerd door een Icare Consultatiebureau. Tijdens de eerste vier levensjaren van je kind kom je hier regelmatig op bezoek. Zodra je kind 4 jaar is wordt deze zorg overgenomen door de GGD. Zij voeren de JGZ uit voor kinderen van 4-19 jaar.

Ouders, kinderen en jongeren kunnen bij het CJG terecht voor advies en ondersteuning. Dit kan online, maar je kunt ook gewoon even binnenlopen bij het CJG bij jou in de buurt. Een afspraak maken is niet nodig.

Naast het consultatiebureau vind je de volgende organisaties in het Centrum voor Jeugd & Gezin:

• Jeugdgezondheidszorg (Icare JGZ consultatiebureau en GGD)
• Opvoedondersteuning
• Maatschappelijk werk
• Verloskundigenpraktijken
• Een schakel met peuterspeelzalen en kinderdagverblijven
• Een schakel met het onderwijs, vaak via Steunpunt Zorg- en Advies Team (ZAT) van het Nederlands Jeugdinstituut

Waar vind ik het dichtsbijzijnde CJG?

Via onderstaande links vind je het adres van het CJG dat het dichtst bij jou in de buurt te vinden is. Loop je liever niet de kans om bekenden tegen het lijf te lopen? Dan ben je ook van harte welkom op een van de andere CJG's.

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.