Pauze Start

Lactatiekundig advies

Borstvoeding is een natuurlijke wijze om je baby de ideale voeding te geven voor een gezonde groei en ontwikkeling. Kinderen tot de leeftijd van ongeveer zes maanden hebben over het algemeen geen andere voeding nodig dan moedermelk. Borstvoeding gecombineerd met andere voedingsmiddelen kun je daarna voortzetten zolang jij en je kind dat wensen.

Vragen over borstvoeding? Wij geven je graag advies! 
Heb je vragen over of problemen met of rondom borstvoeding? Voor veel borstvoedingsvragen kun je bij jouw consultatiebureau terecht. Soms zijn er uitgebreidere vragen en/of is er meer begeleiding nodig. Dan kun je terecht bij een van onze lactatiekundigen:

  • tijdens het telefonische borstvoedingspreekuur. Als tijdens het gesprek blijkt dat het handiger is dat de lactatiekundige je ziet, dan kan een vervolgafspraak op het consultatiebureau of bij je thuis gemaakt worden.
  • tijdens de borstvoedingsinloopspreekuren op locatie.


Telefonisch borstvoedingsspreekuur
Tijdens het telefonisch borstvoedingsspreekuur krijg je van een lactatiekundige advies over borstvoeden of kolven. Als het beter is dat de lactatiekundige meekijkt, dan kan vervolgens ook een afspraak op het consultatiebureau of bij je thuis gemaakt worden. Er zijn bij diverse consultatiebureaus ook borstvoedingsspreekuren met een lactatiekundige.

Bij aanmelding voor 12.00 uur, word je meestal nog dezelfde werkdag teruggebeld
Aanmelden kan op 2 manieren:
1. Vul onderstaand contactformulier volledig in.
2. Bel naar het secretariaat van Icare JGZ via 088 383 3101 (ma. - vrij. 8.00-16.30 uur).

LET OP als je niet woonachtig bent in ons werkgebied.
Het is noodzakelijk om via de Ledenvereniging een bemiddeling aan te vragen. Zodra de bemiddeling is gedaan, kan de hulpvraag in behandeling genomen worden.


Kosten inzet lactatiekundige
Woonachtig in werkgebied Icare JGZ?
Lactatiekundige zorg bij Icare JGZ behoort tot het basistakenpakket voor ouders die een consultatiebureau bezoeken van Icare JGZ. Dit betreft de gemeenten Aa en Hunze, Coevorden, Meppel, Tynaarlo, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Dronten, Lelystad en Zeewolde.

Niet woonachtig in werkgebied Icare JGZ, maar val je onder GGD IJsselland of GGD Drenthe?
Dan is gratis lactatiekundige zorg bij Icare JGZ geregeld via het lidmaatschap van Espria Ledenvereniging. Ook moet je via de Ledenvereniging een bemiddeling aanvragen. Daarna kan de hulpvraag in behandeling worden genomen.
Het lidmaatschap van Espria Ledenvereniging kost € 22,50 per jaar en biedt naast gratis lactatiekundige consulten nog veel meer voordelen, bijvoorbeeld korting op de cursussen. 

Benader bij borstvoedingvragen eerst jouw JGZ team. Bij veel vragen kunnen zij jullie prima op weg helpen. Denk aan regeldagen, dag/nacht ritme, moedermelk bewaren en afkolven.

Contact met de lactatiekundigen

Let op: er is iets misgegaan. Niet alle verplichte velden zijn (goed) ingevuld.
 
 
 
 
 
Ben je geen klant van Icare JGZ? Dan moet je voor lactatiekundige ondersteuning lid zijn van Espria Ledenvereniging en moet je eerst een bemiddeling aanvragen (zie hierboven de link naar de bemiddeling). Vul onderstaand het lidnummer in.
   
   
   
       
 
 
 
Velden met * zijn verplicht

Meer informatie
Wil je meer informatie over borstvoeden? Kijk dan eens naar deze folders of kijk op www.borstvoeding.com en Borstvoedingsorganisatie La Leche League.

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.