Pauze Start

Lactatiekundig advies

Borstvoeding is een natuurlijke wijze om je baby de ideale voeding te geven voor een gezonde groei en ontwikkeling. Kinderen tot de leeftijd van ongeveer zes maanden hebben over het algemeen geen andere voeding nodig dan moedermelk. Borstvoeding gecombineerd met andere voedingsmiddelen kun je daarna voortzetten zolang jij en je kind dat wensen.
 

Vragen over borstvoeding? Wij geven je graag advies! 
Heb je vragen over of problemen met of rondom borstvoeding? Voor veel borstvoedingsvragen kun je bij jouw consultatiebureau terecht. Soms zijn er uitgebreidere vragen en/of is er meer begeleiding nodig. Dan kun je terecht bij een van onze lactatiekundigen:

Tip: kijk ook eens naar de blogs die onze lactatiekundige Alita van Keulen schrijft, hierin komen ook veel borstvoedingsvragen aan de orde.

Tijdens je zwangerschap kun je je voorbereiden door deze folders over borstvoeden te lezen en via sites zoals www.borstvoeding.com en Borstvoedingsorganisatie La Leche League.


Lactatiekundige zorg bij Icare JGZ 
Icare JGZ wil graag bijdragen aan meer tevreden en zelfverzekerde moeders die borstvoeding geven, zolang moeder en kind dit wensen. Wij zorgen dat jij als (aanstaande) ouder volledige, correcte, onafhankelijke en optimale voorlichting krijgt over babyvoeding, inclusief richtlijnen over veilige en geschikte vaste voeding vanaf de juiste leeftijd. Zo kun je op basis van goede informatie beslissen over de voeding van je kind nemen. Lactatiekundige zorg behoort tot het basistakenpakket voor die ouders die een consultatiebureau bezoeken van Icare JGZ. Een overzicht van ons werkgebied vind je hier.

Woon je niet in een van deze gemeenten dan is gratis lactatiekundige zorg bij Icare JGZ geregeld via het lidmaatschap van Espria Ledenvereniging. Het lidmaatschap van Espria Ledenvereniging kost € 22,50 per jaar en biedt naast gratis lactatiekundige consulten nog veel meer voordelen, bijvoorbeeld korting op de cursussen.
LET OP: Ook is het noodzakelijk om via de Ledenvereniging een bemiddeling aan te vragen. Zodra de bemiddeling is gedaan, kunnen we je hulpvraag in behandeling nemen.

Benader bij borstvoedingvragen eerst jouw JGZ team. Bij veel vragen kunnen zij jullie prima op weg helpen. Denk aan regeldagen, dag/nacht ritme, moedermelk bewaren en afkolven.

 

Contact met de lactatiekundigen

Let op: er is iets misgegaan. Niet alle verplichte velden zijn (goed) ingevuld.
 
 
 
 
 
Ben je geen klant van Icare JGZ? Dan moet je voor lactatiekundige ondersteuning lid zijn van Espria Ledenvereniging en moet je eerst een bemiddeling aanvragen (zie hierboven de link naar de bemiddeling). Vul onderstaand het lidnummer in.
   
   
   
       
 
 
 
Velden met * zijn verplicht

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.