Pauze Start

Borstvoedingspreekuur

Tijdens het telefonische borstvoedingspreekuur krijg je advies over borstvoeden of kolven van een lactatiekundige. Als het beter is dat de lactatiekundige meekijkt, dan kan vervolgens ook een afspraak op het consultatiebureau of bij je thuis gemaakt worden. Er zijn bij diverse consultatiebureaus ook borstvoedingsinloopspreekuren met een lactatiekundige.

Waar moet ik op letten bij het aanleggen? Krijgt mijn baby wel genoeg moedermelk binnen? Wat is een goed kolfapparaat? Je kunt met al je vragen over borstvoeding of kolven bij de lactatiekundige terecht. Zij geeft praktische tips over bijvoorbeeld kolven op het werk of het afbouwen van de borstvoeding. Ook bij zuigproblemen, een groeiachterstand, meerlingen of voeden met een handicap ben je hier aan het goede adres.

Bij aanmelding voor 12.00 uur, nog dezelfde werkdag teruggebeld
Voor het maken van een afspraak voor het borstvoedingspreekuur is een verwijzing nodig van de jeugdverpleegkundige, consultatiebureauarts, huisarts, kraamzorg of verloskundige. Aanmelden kan via tel 088 383 3101 of doe je aanvraag via onderstaand formulier 'Contact met de lactatiekundigen'. De lactatiekundigen streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren op aanvragen voor lactatiekundig advies. Aanvragen die voor 12.00 uur binnen zijn gekomen, worden meestal nog op dezelfde werkdag teruggebeld. Voor aanvragen vanuit het GGD gebied is een geldend lidnummer van de ledenvereniging van Icare vereist.

Kosten
Lactatiekundige zorg behoort tot het basistakenpakket voor die ouders die het consultatiebureau bezoeken van Icare JGZ in de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo, Coevorden, Meppel, Dronten, Lelystad, Zeewolde, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Woon je buiten deze gebieden, dan is gratis lactatiekundige zorg door Icare JGZ geregeld via het lidmaatschap van Espria Ledenvereniging. Het lidmaatschap van Espria Ledenvereniging kost € 22,50 per jaar en biedt naast een gratis lactatiekundige consult nog veel meer voordelen, bijvoorbeeld korting op huur van een borstkolf. 

LET OP: Ook is het noodzakelijk om via de ledenvereniging een bemiddeling aan te vragen. Zodra de bemiddeling is gedaan, kunnen we je hulpvraag in behandeling nemen.

 

Spreekuren op locatie

Plaats Wanneer Tijd
Meppel (op het CB) 1e en 3e maandag 09.00-10.00 uur
Putten (alleen op afspraak) 2e donderdag 11.30-12.30 uur
Harderwijk (alleen op afspraak) 4e donderdag 13.00-14.00 uur


 

Contact met de lactatiekundigen

Let op: er is iets misgegaan. Niet alle verplichte velden zijn (goed) ingevuld.
 
 
 
 
 
Ben je geen klant van Icare JGZ? Dan moet je voor lactatiekundige ondersteuning lid zijn van Espria Ledenvereniging en moet je eerst een bemiddeling aanvragen (zie hierboven de link naar de bemiddeling). Vul onderstaand het nummer in.
 
   
   
       
 
 
 
Velden met * zijn verplicht

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.