Pauze Start

Borstvoedingspreekuur

Tijdens het telefonische borstvoedingspreekuur krijg je advies over borstvoeden of kolven van een lactatiekundige. Als het beter is dat de lactatiekundige meekijkt, dan kan vervolgens ook een afspraak op het consultatiebureau of bij je thuis gemaakt worden. Er zijn bij diverse consultatiebureaus ook borstvoedingsinloopspreekuren met een lactatiekundige.

Waar moet ik op letten bij het aanleggen? Krijgt mijn baby wel genoeg moedermelk binnen? Wat is een goed kolfapparaat? Je kunt met al je vragen over borstvoeding of kolven bij de lactatiekundige terecht. Zij geeft praktische tips over bijvoorbeeld kolven op het werk of het afbouwen van de borstvoeding. Ook bij zuigproblemen, een groeiachterstand, meerlingen of voeden met een handicap ben je hier aan het goede adres.

Bij aanmelding voor 12.00 uur, nog dezelfde werkdag teruggebeld
Voor het maken van een afspraak voor het borstvoedingspreekuur is een verwijzing nodig van de jeugdverpleegkundige, consultatiebureauarts, huisarts, kraamzorg of verloskundige. Aanmelden kan via tel 088-3833101 of doe je aanvraag via onderstaand formulier 'Contact met lactatiekundigen. De lactatiekundigen streven ernaar om zo snel mogelijk te reageren op aanvragen voor lactatiekundig advies. Aanvragen die voor 12.00 uur binnen zijn gekomen, worden meestal nog op dezelfde werkdag teruggebeld. Voor aanvragen vanuit het GGD gebied is een geldend lidnummer van de ledenvereniging van Icare vereist.

Borstvoedingsinloopspreekuren (Let op: momenteel alleen op afspraak ivm corona)
- In het consultatiebureau te Meppel is er op de 1e en 3e maandag van de maand van 9.00-10.00 uur borstvoedingsinloopspreekuur.
- In het consultatiebureau te Zuidlaren is er op 1e donderdag van de maand aan de Koningstraat 2e van 11.00-12.00 uur borstvoedingsinloopspreekuur.
- In het consultatiebureau te Gieten is er op 3e donderdag van de maand aan de Brink 16 van 11.00-12.00 uur borstvoedingsinloopspreekuur.
- In het consultatiebureau te Eelde is er op 3e maandag van de maand aan de Schoollaan 25-27 van 11.30-12.00 uur borstvoedingsinloopspreekuur.
- In het consultatiebureau te Coevorden is er op 1e maandag van de maand aan de Jan van  Scorelstraat 1a startende december 2018, van 11.00-12.00 uur borstvoedingsinloopspreekuur.
- In  CJG Oldebroek is er op de 1e en 3e dinsdag van de maand van 13.00-14.00 uur borstvoedingsinloopspreekuur.
- In het consultatiebureau te Harderwijk is er iedere 4e donderdag van de maand van 13.00-14.00 uur borstvoedingsinloopspreekuur. 
- In het consultatiebureau te Putten is er iedere 2e donderdag van de maand van 11.15-12.00 uur borstvoedingsinloopspreekuur.
- In het Verloskundighuys, aan de Overtoom  in Zwolle is er op de 2e en 4e maandagmorgen van de maand spreekuur van de lactatiekundige (voor leden Icare Ledenvereniging). Afspraak maken kan via het Verloskundighuys.

Kosten
Lactatiekundige zorg behoort tot het basistakenpakket voor die ouders die het consultatiebureau bezoeken van Icare JGZ in de gemeenten Aa en Hunze, Tynaarlo, Coevorden en Meppel, Flevoland en Veluwe. Woon je buiten deze gebieden dan is gratis lactatiekundige zorg door Icare JGZ geregeld via het lidmaatschap van Icare Ledenvereniging.Het lidmaatschap van Icare Ledenvereniging kost € 20,95 per jaar en biedt naast een gratis lactatiekundige consult nog veel meer voordelen, bijvoorbeeld korting op huur van een borstkolf.

Contact met de lactatiekundigen

Let op: er is iets misgegaan. Niet alle verplichte velden zijn (goed) ingevuld.
 
 
 
 
 
Ben je geen klant van Icare JGZ? Dan moet je voor lactatiekundige ondersteuning lid zijn van Icare Ledenvereniging. Vul onderstaand het nummer in:
 
   
       
 
 
 
Velden met * zijn verplicht

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.