Pauze Start

Videohometraining

Opvoeden verloopt niet altijd vanzelf. Jonge kinderen communiceren op een andere manier dan volwassenen. Ze kunnen zich verbaal nog niet zo goed uiten en zij communiceren met hun ogen, lichaam en gedrag. Heb je vragen, twijfels of zorgen? Bijvoorbeeld hoe om te gaan met je kind als hij een driftbui heeft? Wat te doen als je kind veel huilt, niet wil slapen of eetproblemen heeft?

Videotraining kan je helpen om inzicht te krijgen in het gedrag van je kind en hoe daar het beste mee om te gaan. Een videohometrainer is een speciaal daarvoor opgeleide verpleegkundige van Icare JGZ die jouw kind in de thuissituatie filmt en op basis daarvan feedback en advies geeft. Videohometraining kan veel ophelderen in de communicatie tussen jou en je kind. Het geeft je inzicht in je eigen reacties in verschillende situaties en in de behoeftes van je kind.

Hoe werkt het?: Door analyse van korte video-opnames van de alledaagse omgang thuis, wordt zichtbaar wat nog goed loopt in de communicatie en wat verbeterd kan worden. De video-opnames worden samen met je besproken en geanalyseerd, met als doel je helder zicht te geven op het functioneren en de behoeftes van je kind. Dit helpt je je kind (weer) beter op een positieve manier te ondersteunen bij zijn/haar ontwikkeling. De ervaring wijst uit dat de meeste ouders bij het terugkijken van de beelden zelf snel zien wat hun kind nodig heeft en hoe zij hun eigen handelen daar op af kunnen stemmen.

Kosten: Meestal wordt videohometraining vergoed door de gemeente waar je woont of door de ziektekostenverzekering. Als het niet wordt vergoedt, dan kun je als lid bent van Espria Ledenvereniging één keer per jaar gratis gebruikmaken van videohometraining. Het lidmaatschap van Espria Ledenvereniging kost € 22,50 per jaar en biedt naast een gratis consult videohometraining nog veel meer voordelen, bijvoorbeeld korting op cursussen.

Meer informatie en aanmelden: Voor meer informatie en aanmelden, stel gerust je vragen op het consultatiebureau bij de jeugdverpleegkundige/-arts of neem telefonisch contact met ons op via tel. 088-38 33 100 (lokaal tarief), bereikbaar op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur. Voor aanvragen via de Ledenvereniging klik hier.

 

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.