Pauze Start

Jij als ouder en jullie als gezin

Over ouderschap kun je praten, lezen, maar je moet het vooral ervaren! Soms gaat het vanzelf, soms even niet. Hoe dan ook zal je vast uitdagingen tegenkomen. Hopelijk heb je de kans om samen met voor jou belangrijke anderen verder te groeien in je ouderschap, en vooral jouw eigen weg daarin te vinden.

Natuurlijk wil je een goede ouder zijn voor je kind, en je kind zo veel mogelijk stimuleren in zijn of haar ontwikkeling. Wij kunnen je daar op allerlei manieren bij ondersteunen. Als je meer wilt lezen of (samen) leren: we bieden cursussen, workshops, en heel veel informatie over groei en ontwikkeling van kinderen op onze website. Ook zijn er in veel gemeenten besloten Facebookgroepen: 'Ouders in ...'.

Natuurlijk kun je altijd met je vragen en twijfels bij een JGZ medewerker terecht. Ook al tijdens je zwangerschap. Je kunt bespreken wat jíj wilt, en daarnaast zal de JGZ medewerker soms ook vragen hebben of onderwerpen willen bespreken. Bijvoorbeeld over leefomstandigheden, samen ouder zijn, sociale netwerk of ingrijpende gebeurtenissen. Onderwerpen waarvan we weten dat ze een positieve of negatieve rol spelen bij ontwikkeling, opvoeding en ouderschap.

Extra ondersteuning
Soms is het fijn om even wat extra ondersteuning te hebben, bijvoorbeeld van een van onze orthopedagogen, gespecialiseerd in ontwikkelings- en opvoedingsvragen. Of misschien van een ervaren 'collega' ouder, die als vrijwilliger getraind is om opvoedondersteuning te bieden. Om ervaringen te delen, of om vragen of onzekerheden mee te bespreken. Icare JGZ is partner van Home-Start en MIM (Moeders Informeren Moeders).

 

 

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.