Pauze Start

Oproep aan alle zwangere vrouwen

Moeders van Morgen Lareb doet onderzoek naar medicatiegebruik in de zwangerschap door middel van online vragenlijsten. Zij zijn benieuwd naar jouw ervaringen.

Uit onderzoek is gebleken dat acht op de tien vrouwen tijdens de zwangerschap tenminste één voorgeschreven medicijn gebruikt. Daarnaast worden er in de zwangerschap ook regelmatig vaccinaties gezet. Om de veiligheid van het gebruik van medicatie en vaccinaties in de zwangerschap te bewaken, doet Moeders van Morgen Lareb hier onderzoek naar.

Doe jij mee?
Wanneer je je aanmeldt via Moeders van Morgen ontvang je tijdens en na je zwangerschap (tot 1 jaar erna) maximaal 6 online vragenlijsten. De vragenlijsten gaan over de algemene gezondheid, leefstijl, medicijnen en vaccinaties, maar ook over het verloop van de zwangerschap, bevalling en de gezondheid van het kind. Je kunt je op ieder moment van de zwangerschap aanmelden en iedere zwangere vrouw kan meedoen aan het onderzoek. Ook als je op moment van deelname (nog) geen medicatie gebruikt. Namens alle Moeders van Morgen, alvast bedankt!

Op de site vind je ook meer informatie over een aantal veelgebruikte middelen die je bij de drogist kunt kopen.

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.