Pauze Start

Flesvoeding

Flesvoeding
Wanneer je geen borstvoeding (meer) wilt of kunt geven is poedermelk het alternatief. De flesvoeding van Nederlands fabricaat is van goede kwaliteit en bevat alle bouwstoffen en mineralen die je baby nodig heeft. Net als bij borstvoeding, is er ook bij flesvoeding in de eerste paar weken nog niet echt sprake van een voedingsschema. Wanneer het kind laat merken dat hij honger heeft, kun je zijn fles geven. Een vuistregel is dat een baby dagelijks gemiddeld 150 ml per kilo lichaamsgewicht aan voeding nodig heeft.

Als je baby levendig is, goed plast en gezond oogt, kun je ervan uitgaan dat het genoeg voeding krijgt. Het is in dat geval niet erg als hij zijn flesje een keer niet helemaal leegdrinkt. Maak je je toch zorgen? Neem dan contact op met het consultatiebureau.

Vitamine D
Ook als je kindje flesvoeding krijgt heeft hij vanaf de achtste dag totdat hij vier jaar is, 10 mcg vitamine D per dag nodig. Kinderen met een gekleurde huid hebben ook na hun vierde jaar extra vitamine D nodig.

Meer lezen over flesvoeding? Zie de folder Flesvoeding. In de Infographic Flesvoeding geven vind je tips over o.a. een goede houding bij het flesje geven.

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.