Pauze Start

Eten en drinken

Het is belangrijk dat je kind gevarieerd eet en dat het gezonde eetgewoonten leert. Niet alleen goed voor je kind, maar ook voor de rest van je gezin.

Het is beter om niet vaker dan vier keer per dag iets tussendoor te geven. Het gebit loopt dan minder risico op gaatjes en je kind heeft minder kans om overgewicht te ontwikkelen. Lekkere en gezonde tussendoortjes zijn bijvoorbeeld fruit, een volkorenkoekje, een soepstengel of stukjes komkommer of wortel. Meer weten over gezond eten en bewegen?  Bekijk dan eens deze folder en download de handige pdf met aanbevolen hoeveelheden voor kinderen in de leeftijd van 1-8 jaar. 

Geef het gezonde voorbeeld
Je kind leert heel veel door nadoen, door imitatie. Kinderen kijken hoe je iets doet, wat je eet en hoeveel je beweegt. Zo leren ze hun eet- en beweeggewoonten aan. Hier lees je enkele tips voor de eetopvoeding van je kind.

Vitamine D
Tot je kind 4 jaar is, heeft hij nog steeds elke dag 10 microgram  extra vitamine D nodig. Kinderen met een getinte of donkere huidskleur hebben ook na hun vierde jaar nog steeds extra vitamine D nodig.
 

 

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.