Pauze Start

Ontwikkeling baby

Maand 4
In de vierde maand (week 15 t/m 18) krijgt je foetus nageltjes en donshaartjes. De aanleg voor zijn tanden wordt ontwikkeld, evenals de zweetklieren in zijn handpalmen en voetzolen. Ook reflexen als zuigen en slikken worden nu ontwikkelt. De foetus kan nu zelfs al duimzuigen. Ook begint het begint geluiden waar te nemen en maakt het een enorme groeispurt door. Met 16 weken heeft het een lengte van 16 a 17 cm en weegt het 170 gram.

Maand 5
In de vijfde maand (week 19 t/m 23) worden de spieren van de foetus steeds sterker en begin je het te voelen als hij beweegt. Nog steeds groeit de foetus met een sneltreinvaart. Heeft hij in week 22 nog een lengte van zo’n 22 cm, in week 23 is dat alweer 30 cm.

Maand 6
Tot nu toe groeide de foetus voornamelijk in de lengte, om ruimte te maken voor alle organen. Maar in de zesde maand (week 24 t/m 27) wordt het ook wat dikker. De foetus is nu zo’n 35 cm lang en opent aan het einde van deze periode voor het eerst zijn ogen. Zijn huid is nu volledig bedekt met een beschermende laag die ook wel vernix genoemd wordt.


 

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.