Pauze Start

Ontwikkeling

Zo langzamerhand wordt je kind steeds ondernemender en het lijkt er soms zelfs een beetje op dat hij ondeugend is.

Toch is dat niet het geval. Want een kind van deze leeftijd kan nog niet stout zijn, omdat hij niet weet wat verbieden is. Hij hoort je wel zeggen dat iets niet mag, maar begrijpt nog niet wat dat betekent. Want voor hem is de wereld nog steeds één grote speeltuin. Boos worden helpt nog niet, consequent verbieden uiteindelijk wel.

Tip: verbieden dringt beter door tot je peuter wanneer je dichtbij hem bent en duidelijk contact zoekt. Een vermaning vanuit de deuropening komt niet aan.

Praten
De woordenschat van je kind wordt rond deze periode in een razendsnel tempo uitgebreid. Iedere dag leert hij nieuwe woordjes en begrijpt zelfs al veel meer dan hij kan zeggen. Tip: als je veel praat met je kind en de woorden die hij gebruikt, herhaalt en verwerkt in een zin, zal hij zich nog beter leren uitdrukken.

Het eerste stapje
Van kruipen naar optrekken en van optrekken naar het eerste stapje. Niet alleen een bijzonder moment voor jullie als ouders, maar ook voor je kind. Want nu hij eenmaal doorheeft hoe het werkt, kan hij er geen genoeg van krijgen. In het begin ziet het er allemaal nog wat stuntelig uit, maar van ieder stapje wordt zijn techniek beter en voor je het weet kan hij en stukje met je wandelen.

 

Waar kun je ons vinden?

Vul hieronder je postcode of woonplaats in en vind snel het consultatiebureau in jouw wijk of gemeente.